Från Frankrike kan rapporteras…

…att Montpellier kommer att spela hemmatchen mot Nancy den 18 december inför tomma läktare. Detta beslutades av LFP (Ligue de Football Professionnel) tidigare idag. Orsaken är att en Montpelliersupporter slängde in smällare på planen i bortamatchen mot Nice, den 29 augusti och fick matchen att avbrytas under en tid. Beslutet att Montpellier skulle spela en match inför tomma läktare togs för en tid sedan men nu har alltså vilken match det gäller fastställts.

Då supportrarna  redan visste om att de skulle bli portade från en match har beslutet mottagits tämligen lugnt. Diskussionerna har handlat om LFP skulle våga låta matchen mot Bordeaux spelas utan publik, vilket inte visade sig bli fallet.   

Intressant är att en domstol för ca 1,5 månader sedan dömde LFP att betala Yankees Nord Marseille ett skadestånd till följd av att Marseille fick spela matchen mot Auxerre, den 24 januari 2007 inför tomma läktare. Yankees Nord tog saken till domstol där de yrkade på skadestånd eftersom säsongkortsinnehavarna hade betalat för 19 matcher men nu gick miste om en match. Skadeståndskravet från deras sida var större än det som blev utdömt men positivt är att rättsväsendet markerar mot LFP att de inte kan göra som de vill utan rättsliga påföljder.

 

Toujours avec le coeur, jamais sans la haine

Annonser

1 thought on “Från Frankrike kan rapporteras…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s