Medelhavsderby

Montpellier-Marseille. Derby, toppmatch och fullsatt. Förutsättningarna blir inte så mycket bättre än så.

Trots att jag intar min plats över en timma före avspark är stadion mer än halvfull. Haschröken ligger tätare än någonsin och både Montpellier och Marseille bakom respektive mål håller redan igång bra.

Den enda banderollen som hänger på Montpelliers sektion är den med texten ”Ciao Pierrot” vilken hedrar en supporter som avled i en bilolycka dagarna innan matchen. Spelarna i Montpellier överlämnade blomsterkransar till klacken och en tyst minut hölls innan avspark. Marseille hade en banderoll med texten ”RIP Pierrot”. Stort av dem trots rivaliteten mellan lagen.

Till följd av den bortgångna Montpelliersupporten valde Butte Paillade att inte organisera något tifo men bränning av några bengaler lyste upp den mörka januarikvällen. Marseille körde bara lite flaggor och jag måste säga att jag hade förväntat mig mer från deras sida, både visuellt och ljudmässigt. Förvånande då de var riktigt bra borta mot Bordeaux och att de nu vankades derby. De fyllde givetvis hela bortasektionen men jag tycker att ljudtopparna var få och sången något osynkroniserad. I Montpellier bor det som jag tidigare skrivit om ett oerhört stort antal Marseillesupportrar och det var många som trodde på en invasion av dessa på sittplats. Så visade det sig inte bli fallet. Jag förmodar att många av dessa ”supportrar”, de flesta har förmodligen aldrig sett en match på Stade Vélodrome, letade sig till klacken istället, vilket kan förklara fenomenet mycket folk, lite sång.

I takt med att Montpellier tar över spelet och går upp till en 2-0 ledning blir stämningen självklart därefter. Den bästa stämningen på Stade de la Mosson den här säsongen infinner sig i slutet av matchen då Davids verk mot Goliat är fullbordat.

Butte Paillade

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s