Krig inom PSG

Som en del av er säkert vet så råder det fullkomligt krig mellan de två kurvorna på Parc des Princes, Auteuil och Kop Boulogne. Detta sedan en från Boulogne blivit brutalt misshandlad av ett stort antal från Auteuil i samband med matchen mot l’OM. Han ligger fortfarande i koma.

Franska fotbollsförbundet har självklart vidtagit hårda sanktioner och bortatribunen i Lens gapade tom då de tog emot PSG i lördags. Matchen hemma mot Boulogne den 28:e mars kommer att spelas inför tomma läktare enligt beslut från LFP.

Jag läste i dagens l’équipe att de olika grupperingarna i Auteuil kommer att bojkotta Paris matcher med start i helgen p.g.a problematiken med rasism som fördärvar PSG. De fortsätter med att förklara att ett antal från Boulogne hade skrikit rasistiska slagord mot personer från Auteuil innan matchen mot l’OM och att den personen från Boulogne som senare blev misshandlad alltså ska ha varit en av dem som var mest aktiv i denna händelse.

Sammanfattningsvis så kan man helt enkelt konstatera att den här historien är helt sjuk. Att två grupperingar inom en och samma klubb kan ha ett så starkt hat gentemot varandra att de är beredda att döda för sin sak är totalt absurd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s