When thursday comes

Efter att producerat första hemmamålet samt tagit säsongens första poäng mot Syrianska är det nu dags att möta nästa lag med Mellanösterkopplingar från Södertälje. Förhoppningsvis rendera torsdags möte med Assyriska i ytterligare mål och poäng för de rödblåa.

För att göra TV4 nöjda har matchen placerat på en torsdag (av alla j*vla dagar?!). Matchen är en tjuvstart av omgång 3, två dagar efter att omgång 2 avslutades genom Hammarbys vinst mot Sundsvall. Fotbollsförbundet gör verkligen ett fantastiskt jobb i att hacka sönder serien genom att sprida ut matcherna över veckans alla dagar. För supporterkulturen är de sena veckomatcherna rena katastrofen då de omöjliggör en större uppslutning av bortafans. En direkt följ av detta är att East Front inte organiserar någon resa till matchen. Ansvaret för att sjunga fram de rödblå faller därför tungt på österfans i exil och sneresenärer. Vi andra får bänka oss framför TV4Sport och försöka hålla våra känslor i styr…

De närvarande Österfansen kommer gå en tuff läktarmatch mot Assyriskas officiella supporterklubb Zelge Fans till mötes. Zelge Fans bildades 1993 och håller under Assyriskas hemmamatcher till på huvudläktaren. Det något speciella namnet ”Zelge” betyder solstrålar och härstammar ifrån den assyriska flaggans solstrålar. De fann namnet än mer passande då Zelge rimmar på TELGE vilket är Södertäljes gamla namn.

Assyriska har ofta starkt stöd på bortamatcherna, mycket tack vare de assyrier som bor i andra delar av landet och mindre supportergrupper som exempelvis ”Zelge Söder”, med bas i Jönköping, har bildats. Man brukar säga att Assyriska FF är hela assyriernas landslag och de följs även hängivet av många assyrier runt om i världen.

Zelge Fans upplevde efter en bra start en något tung period under åren 1995-2000 men repade sig starkt i början av det nya millenniet. Det var även då ”Ultras Assyriska” bildades, en grupp som efter sammanslagningen med Zelge Fans fungerar som Tifogrupp.

Matchen spelas på arenan med det fantasifulla namnet Södertälje fotbollsarena. Arenan byggde i samband med att Assyriska tog steget upp i Allsvenskan 2005 och ersatte då den ofullkomliga Bårsta IP. I ett försök att lätta upp det platta arenanamnet har en rad smeknamn för arenan kommit till, Jalla Vallen eller Jallavalla är två personliga favoriter. Arenan kostade drygt 12 miljoner att bygga men då har den egentligen enbart en riktigt läktare – den så kallade Huvudläktaren med plats för 3500 sittplatser. De övriga sidorna består av mer eller mindre provisoriska ståplatsläktare. Bortafansen brukar bli visade till någon av kortsidorna.

Arenan ligger i den absoluta utkanten av staden längst med den tungt trafikerade E20. Inget vidare trevligt område att peppa innan match alltså.

Nu håller vi tummarna för ytterligare en bra match mot en uppflyttningskandidat och hoppas att spelarna känner kärlek från de få fans med rödblå sympatier som kommer att vara på plats.

Vi är di röe djävlarna – framåt Öster!

Annonser

One thought on “When thursday comes

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s