Hammarby borta

Årets upplaga av Superettan bjuder på en hel del klassiska lag och ett av dem är ex-allsvenska Hammarby. Bajen har inlett serien något ojämnt och befinner sig efter sex spelade omgångar på en 6:e plats. När de rödblå beger sig mot huvudstaden på torsdag är tre poäng självklart målet, men man ska ha klart för sig att de kanske ställs inför den svåraste bortamatchen på året, både på planen och läktaren.

När det gäller supporterbiten så har Bajen till skillnad från övriga Stockholmslag inte drabbats av någon publikkris trots att (eller kanske tack vare) laget numera inte huserar i den högsta divisionen. Självklart imponerande men tiden får utvisa om de även lyckas hålla höga publiksiffror om laget skulle ha en mittenplacering i omgång 15.

Hammarby har en stor och hängiven supporterskara med ett antal olika grupperingar. Bajen Fans som är den största och mest kända gruppen bildades 1981 har rötter från mitten av 70-talet. Vidare finns Ultra Boys som bildades 1999. Denna ultrasgrupp har under åren haft en del problem med Hammarby, myndigheter och fotbollsförbundet. Exempelvis förbjöd SVFF Ultra Boys att använda gruppens symbol, en dödskalle, på läktaren. Övriga kända grupper är Söder Bröder, Hammarby Ultras samt Hammarbys firma KGB. Det är på Norra sektionen som klacken befinner sig under matcherna.

Belägen vid Gullmarsplan och granne med Globen och Hovet ligger anrika Söderstadion. Arenan byggdes 1966 och har en kapacitet på 16197 åskådare. Om man inte åker med East Fronts buss men likväl vill sluta upp och stötta Öster är det bästa alternativet att ta sig till arenan genom den gröna linjen och gå av vid Globen eller Gullmarsplan. Bortaklacken har sin placering på Östra sektionen.

East Front anordnar bussresa och det finns fortfarande platser kvar. Hjälp nu killarna att kriga sig till tre poäng. Alltid rödblått!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s