Det behövs nycklar för att öppna lås

Provokatören, debattören, krönikören – Conny Halme.

Idag den 5 augusti 2010 levererar han sin första krönika här på Staglaberget.

 

.

 

Det behövs nycklar för att öppna lås

av: Conny Halme

 

Efter en medioker, tragisk och extremt dålig vårsäsong 2010 verkar det nu vända. Öster är formstarka utav bara fan, och den samlade expertisen verkar vara enade om att det nu kommer lossna. Som den extremt partiske supporter jag är, menar jag med en dåres envishet att Östers IF just i skrivandets stund är det formstarkaste laget i Superettan. Vi kan utan tvekan slå alla lag i serien och kommer plocka en hel del poäng i höst.

Sen var det, det där, med nycklar!
Det var under våren flera riktigt igenrostade lås som inte ville öppna sig, säkert hade man inte ens en nyckel att försöka med. Andreas Ottosson som låssmed var inget bra kapitel, och följderna blev katastrofala. Öster blev bara sämre, och sämre under hela våren och botten var nådd när vi fick smaka rejält med stock på hemmaplan, mot TROLLHÄTTAN, ett av de sämre lagen på många år i svensk elitfotboll.

Vad är det då för nycklar jag snackar om?
Givetvis är det Ludde den emotionella tränaren, pådrivaren och känslomänniskan. Han lyser som en starkt brinnande stjärna på den för tillfället mörka Österhimlen. Att kompetensen finns, och alltid funnits i truppen är det inget snack om, vi har en jävligt bra trupp, med något undantag är samtliga bra Superettan-spelare. Understödd av den moderna taktikern Stridh är Ludde en vinnare. Även om jag helst sett Ludde/Schenka, är Ludde/Stridh ett team där den ena förhoppningsvis väger upp den andra. Jag är av uppfattningen att Ludde/Stridh är rätt män på rätt plats.

Freddy Borg
Nyckeln som öppnar flera lås, framför allt verkar han göra mål. Låset till motståndarmålet är inga problem, sedan Ludde gjorde det smått genialiska draget att sätta Borg på topp verkar det bli en del mål. Freddy är utan snack den viktigaste spelaren i Öster 2010. Han är med stor sannolikhet den formstarkaste spelaren i hela Superettan. Bara att be en stilla bön till Österguden att han stannar kvar ett tag till.

Jabu
För att vara ärliga, Jabu är en ren katastrof i det defensiva spelet. Han är helt osynlig när laget ligger i försvar. Men det spelar ingen roll. Trots att Jabu slår bort en hel del passningar är han en enormt viktig spelare, tillsammans med Karekezi och Borg är det Jabu som kommer se till att Öster med bred marginal blir kvar i Superettan.

När det nu andas framtid och förhoppning på planen mår man som supporter riktigt bra, DOCK finns det annat i Öster som är helt åt helvete dåligt skött.
Jag ser med fasa hur den glänsande gruppen bestående av Tommyx2, Ordförande Lövgren och Sven Johannesson driver de affärsmässiga Öster rakt åt skogen. Tommyx2 verkar fullständigt sakna kompetens att sälja Öster som varumärke, samma symptom tycks ha drabbat Johannesson och Lövgren. De klarar helt enkelt inte att på ett förväntat sätt sälja och bevara Öster som varumärke.

Vad gäller Johannesson och Lövgren är de inte bara dåliga på att sälja Öster, de är också dåliga på att ta hand om våra spelare. Återigen får vi höra om spelare som bor på hotell i månader, spelare som får ”sparken” via mail och annat som sköts riktigt, riktigt dåligt. För att en spelare skall kunna prestera på plan, gäller samma sak som för att en anställd skall kunna prestera på jobbet. Man måste må bra och känna sig trygg i den privata sfären. Det sociala kring truppen är eftersatt, det måste finnas formell och reell kompetens i hur man skapar en sfär där människor mår bra. Jag ser med fasa att denna kompetens helt saknas i Öster.

Jag personligen föraktar Växjö Lakers av hela mitt hjärta, jag tycker instinktivt mycket illa om allt som rör Lakers, deras betjänter eller Lakejer eller vad de nu kallar sig. Jag tycker ännu mer illa om Öman och det ständiga mygel som tycks ligga Lakers varmt om hjärtat. MEN Fürer Öman och hans klan kan i alla fall sälja sin produkt. Än så länge är Öster större och populärare än Lakers, men klarar inte herrarna Lövgren & Co, att hålla jämna steg med Öman, kommer Lakers att gå om Öster både ekonomiskt och sportsligt.

Öster saknar en Öman, så är det bara. Öster saknar den genuina kontakten med befolkningen. Om vi går tillbaka 10-15 år i tiden, var Österspelarna riktiga Växjöprofiler, Pål Lundin, Anderas Bild, Hasse Eklund, Ravelli och Labbe Green. Riktiga profiler som besökte skolor och delade ut gratisbiljetter, Marcus Andreasson stod i Österbutiken och sålde mössor samtidigt som han pratade med folk. Det är dit vi skall tillbaka.

Varför får inte 10-åringar skjuta straffar på Rydén, nu när det är Karl-Oskar, varför kan inte Jabu lära barn trixa med bollen strax jämte. Givetvis skulle Öster ha ett evenemang under Karl-Oskar helgen, där spelare träffar och spexar med barn och familjer. Jag ser det som tragiskt att detta inte marknadsförs och genomförs.

Så en uppmaning till de styrande herrarna i ÖIF torde vara, se och lär!!!

Annonser

10 thoughts on “Det behövs nycklar för att öppna lås

 1. Dick

  Lite fel att hänga ut Sven J när det gäller marknadsföringen av ÖIF, Halme. I styrelsen är det Håkan A som svarar för marknadsfrågorna. Ingen annan.

 2. halme

  Dick!

  Samtlig personal, som arbetar för öster. HAR ett stort ansvar att sälja, vidmakthålla och bygga öster som varumärke………

  Sven J och Clas L är enligt min åsikt, en belastning snarare än en tillgång………

 3. Skägget

  Sven J har väl sportsligt ansvar i styrelsen, det är väl minst lika jävla illa, tyvärr allt för många tomtar i östers styrelserum!

  ny arena? hahaha vem ska ta tag i de 🙂

  bra krönika Halme!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s