FC Bergedorf 85

Fotbollen i Hamburg är stor. HSV är nästan alltid att räkna med i Bundesligatoppen och även stadens (ja kanske hela Tysklands) kultlag nummer ett FC St:Pauli spelar i år i den högsta ligan. Men det finns fler lag i Hamburg – har ni till exempel hört talas om FC Bergedorf 85?

Nej, troligen inte – och det är inget man behöver be om ursäkt för direkt. Laget har, trots sin 125 åriga historia, inte spelat i någon av de högre serierna i Tyskland. Närmast rampljuset kom klubben en augustidag 1982 då Bayern Munchen nästan besegrades i första omgången av den tyska cupen. I dagsläget spelar de i Oberliga Hamburg som är den femte nivån i Tysklands seriepyramid. Där spelar de mot lag som Victoria Hamburg, Condor Hamburg samt FC St:Pauli 2.  85, som laget kallas, spelar på Sander Tannen-arenan med en kapacitet på omkring 10 000.

Så varför intressera sig för detta lag? Jo, enbart för det faktum att de intresserar sig för oss. Under ett besök i Sverige stötte delar av Fakiren i Lund ihop med den troligtvis största supporten till FC Bergedorf 85. Han visade sig vara en vetgirig ung man med ett gediget intresse för läktarkultur. Innan matchen hade han stora problem att hitta in på arenan, efter matchen öste han beröm över oss Österssupportrar. Här hittar ni hans reflektioner från  matchen och en (1) bild på Östers följe (innan vakterna tvingade oss att flytta Fakirenflaggan!!). Texten är på tyska men det är egentligen enbart de sista meningarna som är intressanta.

Annonser

4 thoughts on “FC Bergedorf 85

  1. tisch

    Thank you for the great report on your homepage about our team!
    Olli who has visited you in sweden a view weeks ago, is on annother bycicle-tour again- this time in france.
    All the best for your team !!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s