Mount Wise – the home of The Peppermints

Vi på Staglaberget gillar att visa upp de lite mer okända sidorna av fotbollskulturen. Vi fascineras ständigt av det smala perspektivet och även om en text kring Manchester United eller Barcelona säkert skulle gett oss tio gånger så många läsare lämnar vi det till någon annan. Istället berättar vi historier om lag, fans och arenor som ytterst få är intresserade av eller ens hört om. I våra ögon är dock dessa historier både intressanta och väldigt viktiga att berätta. I många fall är det nämligen här den äkta fotbollskulturen fortfarande existerar – långt bort från förbud och bolagisering. Här ses inte fansen som en aldrig sinande pengako utan är en naturlig faktor i klubbens utveckling. Denna gång vill vi välkomna våra läsare att följa med till den yttersta spetsen av sydvästra England när Staglabergets La Caleta besöker Mount Wise i Newquay.

Drygt 6 timmar med tåg i sydvästlig riktning ligger en av Englands många gömda juveler – Newquay. Staden är i engelska mått försvinnande liten med sina 20 000 invånare men har ändå gjort sig ett namn tack vara läget vid Atlantens kust. Året om välfärdar surfare till staden för att testa vågorna i det som många anses vara Storbritanniens vågsurfinghuvudstad. Lämnar man den hektiska stadskärnan, fullproppad av surfaffärer, och vandrar en brant backe uppåt dyker snart Newquays fotbollsarena, Mount Wise, upp.Läget för arenan är storlagen med en fantastisk utsikt över staden och havet åt ena sidan och det böljande gröna landskapet åt det andra. En entré målad i klubben färger (Newquay AFC kallas för The peppermints) välkomnar till Mount Wise. Planket runt arenan är slitet och för den som vill tjuvkika (eller fotografera) finns det gott om gluggar att använda. Arenan består egentligen av enbart en läktare placerad på ena långsidan. På den motsatta långsidan är det stenbänkar i tre rader som erbjuds. I ena hörnet av arenan finns ett klubbhus där det också finns några platser under tak i en skjulliknande avlång byggnad.

Laget som spelar på Mount Wise, Newquay AFC, är som arenans standard skvallrar om inte speciellt högt upp i det engelska seriesystemet. Ligan som The peppermints krigar i heter South west peninsula football league och är enbart 10 nivåer från Premier leauge. På den nivån har laget befunnit sig åtminstone de senaste 50 åren. En genomsnittlig match kommer det cirka 100 åskådare men på de många lokalderbyna är det vanligt med det dubbla.

Annonser

One thought on “Mount Wise – the home of The Peppermints

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s