Öster Arena

Östers Fastighets AB som har uppdraget att genomföra byggnationen av Växjös nya fotbollsarena arrangerar tillsammans med Östers IF en ceremoniel byggstart vid Gamla Värendsvallen. Datumet är satt till den 31 mars och aktiviteterna inleds vid kl 17.00.

Från kl 16.30 säljs spadar för den som vill vara med att ta första spadtaget för den nya arenan. En spade kostar 200 kronor och ger även köparen en historisk plats på den tavla som skall hängas i arenan till minne av dagen då arenan började ta form.

– Intresset för första spadtaget är stort och vi förväntar oss att det kommer mycket folk. Det blir naturligtvis stor uppslutning från föreningen med både dam- och herrlag samt ledare, säger Claes Lövgren som är styrelseordförande i Östers IF och vice ordförande i Östers Fastighetsbolag AB.

Ceremonin inleds med tal av Claes Lövgren, ordförande i Östers IF, och kommunalråd från Växjö kommun. Därefter är det dags för ordföranden för Svenska Fotbollsförbundet, Lars-Åke Lagrell, att högtidligt sätta första spaden i marken som startskott för alla närvarande att göra detsamma. Den som är med och gräver med en köpt spade deltar även i utlottningen av matchbiljetter för årets säsong samt en säsongsbiljett på den nya arenan. Under evenemanget kommer det också att bjudas på dryck och Busterkorv till taktfast musik levererad av Kronobergarnas Musikkår.

Arenan finansieras av Växjö kommun och kommer kosta totalt 190 millioner. NCC vann i november 2010 upphandlingen av entreprenaden och Lars Iwdal vid Arkitektbyrån i Göteborg har ritat det vinnande förslaget. Arenan förväntas stå färdig för invigning i augusti 2012 och är en av arenorna där EM i fotboll för damer kommer att spelas 2013.

Mer information: Curt Persson, styrelseordförande Östers Fastighets AB, Mob: 070-574 48 63  E-post: ordf@osterarena.se

Om Östers Fastighets AB

Östers Fastighets AB, ska bygga, äga och driva Växjös nya fotbollsarena. Dessutom sköter bolaget driften av övriga fotbollsplaner på i området runt Arenastaden samt Tipshallen och den nya friidrottshallen.

Om Växjös nya fotbollsarena

Arenan ska ha plats för 12 000 åskådare, 10 000 sittande och 2 000 stående. Över alla åskådarplatser byggs tak. Det kommer finnas en restaurang för 500 besökare och 15 till 20 loger. Arenan kommer att ligga vid rondellen vid handelsplats I11, i närheten av Gamla Värendsvallen.

Läs mer på om den nya arenan och första spadtaget här: www.osterarena.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s