Bortamatch: Hässleholm

På onsdag åker Öster ner till Skåne för att möta IFK Hässleholm i första omgången av Svenska Cupen.
Ett lag som ligger i ‘div. 3 sydvästra G’ tillsammans med bl.a lokalkonkurrenterna Hässleholms IF och andra lag som, Påarp, Åstorp och Eskilsminne IF.

En betydelselös cup som tar viktig energi från seriespelet säger vissa. En viktig match som tar oss ett steg närmre en efterlängtad tallrik spaghetti på Corso Venezia i Milano säger vi.

Grundad: 1905
Arena: Österås IP (6000 varav 450 under tak)
Publikrekord: 8500 mot Degerfors, 1993. Kval till Allsvenskan.
Säsonger i näst högsta serien: 16

Det mest anmärkningsvärda är väl att klubben har en gedigen lista med framstående spelare som representerat klubben. Inte minst Peter Crouch som tillsamman med Alton Thelwell lånades ut från Tottenham Hotspurs, 2000. Andra spelare värda att nämna: Tobias Linderoth, Magnus Arvidsson, Jon Jönsson och Andreas Dahl.

Supportrar:
Från Wikipedia:

”IFK Hässleholms första klack bildades i samband med IFK Hässleholms kvalmatch till Allsvenskan 1993. Klacken döptes till Bröderna Brothers och bildades av syskonen Ken och Glenn Karlsson. Ett signum var den stora flagga som syntes under det allsvenska kvalet mot Degerfors. Båda bröderna har haft IFK Hässleholm i sitt hjärta sedan dom föddes. Ken och Glenn är söner till gamla storspelaren Mats Karlsson som spelade i IFK Hässleholm under mitten av 50-talet. Bröderna Brothers försökte driva vidare supportklubben säsongen efter, men för lite intresse fanns och därför lades Bröderna Brothers ner.”

Numera heter ‘klacken’ IFK Support. På nätet finns det inte mycket information om dem, och av den enda bilden man hittar på klacken så tyder det på att det är en mycket, mycket liten klack, men ack så mental.

Vinn!

Annonser

3 thoughts on “Bortamatch: Hässleholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s