Gästkrönika: Och så var dagen här

Årets första gästkrönika signerad P.dC.
Som ni märker när ni läser texten har den ett par månader på nacken. Bloggen blev som ni säkert vet vid detta laget lite försenad och vi publicerar allt vi fått in nu. ‘Bättre sent än aldrig’. Ni får helt enkelt tänka tillbaka vad som hände i november. Typ detta. Eller detta.
Vill du bidra med en text, eller vara en aktiv skribent på Staglaberget – Kontakta oss!
__________________________________________________

Och så var dagen här
av: P.dC.

Inte dagen-D, inte dagen då Öster vinner SM-titeln för femte gången, inte dagen då Myresjöhus Arena är redo för spel och inte dagen då Ingemar Teever återvänder till världens vackraste förening.

Jag förstår inte hur man kan trivas med sitt jobb man inte får ut något av, jag förstår inte hur man står ut med ett jobb där det inte händer någonting som man själv har skapat, utan bara glider med på ett räkskal. Personligen skulle jag aldrig kunna arbeta med något där jag vet att min högsta kunskap är nådd, men att ändå stå kvar på noll.

En annan sak som också står och trampar på samma ställe är SvFF med Lagrell i spetsen. Vad ska vi göra med huliganerna? Hur skall vi få bort knallskotten från arenorna? Faktiskt en rätt klurig fråga, så du behöver inte känna dig extra trög Lagrell – du är förstådd. Men man kan alltid göra något och förmodligen har ni märkt att det inte fungerar att avbryta matcher – hur kul är det att gå på högriskmatch klockan 12.00? Man hinner knappt ta en öl innan.

Häromkvällen hade SVTs kriminalsatsning ”Veckans brott” ett program där en representant från Positiv Läktarkultur blev inbjuden att medverka. Hela inslaget handlade om ett derby där man får följa poliserna som stångas med de värsta bråkstakarna. Än en gång vinklar media hela evenemanget rent åt helvete och svartlistar varenda fotbollssupporter i landet. Ett klockrent exempel är när programledaren, Camilla Kvartoft frågar Dan Blomberg (från PL och ordf. i Järnkaminerna) om hur man får in bengaler. Dan svarar att han inte vet, men liktförbannat ska Camilla fortsätta ligga på och påpeka att han självklart är införstådd med hur det fungerar. Det gör mig fruktansvärt förbannad.
I denna match hade även de båda supportergrupperna sin manifestation för en positiv läktarkultur. Inte ett ord nämndes om detta utan allt var skit, skit och återigen skit. Fortsättning kommer följa under 2012 med förhoppningar på att det utvecklas en aning.

Nej, ta er i kragen och kamma er.

Tillbaka till det jag började med, ”och så var dagen där”. Vad menar jag egentligen? Fotbollen är stendöd och inte ett nyförvärv har presenterats. Nej det är något så mycket bättre, det är förhoppningsvis det som kan ta oss tillbaka till finrummet en vacker dag med en ny vacker arena. T&T har gjort sitt och misshandlat klubben färdigt. Allt vi supportrar blivit lovade som runnit ut i sanden är nu historia. Jag förlåter er nu och hoppas att ni lyckas i Växjö Queens eller dylikt. Samtidigt önskar jag ett enormt lycka till Hanna Berkesi. En snygg tjugoåring som förmodligen ser Öster som en språngbräda ut på den breda marknaden, hon kommer ge allt.

P.dC.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s