Öster har aldrig spelat fotboll som de gör idag

Våren är över och sommaren står och knackar på dörren med det traditionella sommaruppehållet. Trotts att vädret inte tilltalar en till att dra på sig shortsen, av med tröjan och tro att man lyckats med beachkroppen så känns ändå våren väl genomförd och man uppskattar semestern ändå.

Öster har aldrig spelat fotboll som de gör idag under min tid som Österssupporter. Visst, vi var starka både -02 och -05 när vi gick upp. Men inte överlägsna som i år. Det såg ljust ut i tipshallen i vintras, man rullade boll som tidigare sällan skådats av de rödblåa ur mina ögons perspektiv med bland annat skämmet från brofästet men även stabilt mot svenska mästarna.

Men det var bara försäsongen, frågorna dök ändå upp och man funderade på om vi skulle slippa negativt kval i år också, kanske hamna i mitten men i bästa fall knipa kvalplatsen uppåt i år. Ens frågor och funderingar har visat sig vara helt onödiga. Vi kör över allt motstånd vi mött, med undantag J-södra som vi ändå ser ut att ha förstört resten av säsongen för.

Nu väntar alltså uppehållet, inte så smärtsamt med tanke på vad vi har att se framemot framöver. Först ut är Degerfors borta, denna resa som brukar bli toppen på året. Inte på grund av avståndet, inte på grund av att det är någon ”arena” man trivs på utan kanske rent av att när vi var där i den katastrofliknande säsongen -07 fick klart för sig att vi skulle åka ur och nu istället kan fortsätta bygga vidare på det Roar & KGB har skapat.

En lördag i år är inget att orda om, det kommer bli en fantastisk resa som jag hoppas att man får dela med av många av sina vänner. Tre poäng är inget jag direkt oroar mig över, utan allt ser bara riktigt ljust ut. Sen kommer givetvis hösten och en ny arena skall invigas. Igår var vi 22 personer som slet med tifot till den 3/9 och man börjar se ljuset i tunneln, måttligt i alla fall.

Förmodligen kommer vi stå på Södra Stå en kall vinterkväll i november och fira att vi tagit klivet upp till Allsvenskan, jag ser ingen annan utväg. Förmodligen lyckas vi även sätta käppen i hjulet för många lag i höst också och samtidigt som när vi ändå flödar på med allt positivt som händer just nu så är inte Kalmar FF bra, vilket stärker ens semester och sommaruppehåll än mer i en positiv anda.

Nu blir det till slipa bort söndagsångesten och blicka framemot en EM-final ikväll samt att det bara är fem dagar kvar med arbete. Kanske att vi får se ett leende från Balotelli när han kliver fram och avgör ikväll.

Tack.
P.d.C

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s