Öster i Neapel

East Front har en ramsskatt av stor dignitet. Här finns variation, humor och fyndighet i den mängd att man får titta långt för att hitta något motsvarande. Kanske till och med utanför Sveriges gränser?

En unik Österramsa är Napoli 87 som av förståeliga skäl kommit att bli mer populär (och aktuell) än någonsin. För att hylla denna korta men slagkraftiga dänga (och kanske även upphovsmännen bakom den) tyckte vi att det passade bra med en liten Neapel-serie på Staglaberget. Vi skickade därför ner en av våra redaktörer till staden som ofta kallas Europas Calcutta, men är så mycket mer än brottslighet, fattigdom och korruption.

Först ut är den självklara Österhälsningen. Bilden är tagen en tidig morgon på torget Piazza Bellini, mitt i hjärtat av Neapels gamla del. Tidpunkten är noga vald. Torget är nämligen hem för en av S.C.C Napolis mer tunga supportergrupper, Mastiffs Napoli och deras närvaro är högst påtaglig. Mastiff-graffiti kan ses överallt kring torget och Napoli ramsor ekar från sen eftermiddag till tidig morgon. För att inte hamna i onödiga diskussioner var det därför en morning patrol som gällde.

Håll utkik för nästa del i vår Neapel-serie!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s