Staglaberget i Hamburg – del 1

I slutet av januari träningsspelar Öster mot vad som kan betraktas som vår tysk vänklubb – Hansa Rostock. East Front anordnar resa och det ser ut som om många kommer ta tillfället i akt och se de rödblåa på plats i Tyskland. Hur det än går i själva matchen är vi på Staglaberget övertygade om att alla resenärer kan räkna med en stor behållning bara av att uppleva den tyska supporterkulturen från nära håll.Den är nämligen i absolut världsklass och även i de lägre divisionen ett föredöme när det kommer till dedikation och organisation.

Inte långt från Rostock ligger Hamburg, den näst största staden i Tyskland. Hamburg har, utifrån ett supporterperspektiv, en väldigt intressant och mångsidig scen. Som ett led i uppladdningen inför Allsvenskan 2013 och upptrappningen av supporterkulturen kring Öster reste Staglaberget ner till Hamburg för att hitta inspiration och få idéer.

Vi påbörjar härmed en liten miniserie där vi delar med oss av våra reflektioner från supporterkulturen kring de två Hamburgklubbarna, FC St. Pauli och Altonaer FC von 1893 (ofta benämnda som Altona FC)

Till en början kommer vi fokusera på FC St Pauli – för att sedan göra en naturlig övergång till Altona FC. Men för att ni, kära läsare, ska kunna hänga med behöver ni full ut förstå vad St Pauli är för sorts klubb, vilka deras fans är och vad de står för. Denna korta dokumentären är en bra ingång till det.

Se även denna film från St Paulis hemmarena Millerntor.

I nästa Staglaberget i Hamburg kollar vi vidare på St. Pauli genom reseberättelse från matchen St. Pauli mot Kaiserslautern.

Forgive and forget – Roar WHO??!!

Annonser

1 thought on “Staglaberget i Hamburg – del 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s