Svenska Cupen 2013

Imorgon är det äntligen dags för tävlingssäsongen att börja, om än ”bara” med Svenska cupen. Öster reser tjugo mil söderut för att ta sig an den svåra uppgiften att möta Malmö FF på den numera antika arenan Malmö Stadion. 
Poäng känns som ett måste för vidare avancemang då endast gruppettan går vidare till kvartsfinal. MFF har också fördelen att ha hemmamatch mot Sundsvall medan vi dragit nitlotten att åka upp till Norrland för att möta Giffarna.
Tyresö-laget IK Frej får, åtminstone, på förhand ses som gruppens slagpåse..

Reflektioner kring årets upplägg:
Personligen tycker jag att årets upplaga känns spännande. Visst, cupen kommer aldrig att få samma status som Allsvenskan. Men att ha matcherna tidigare på säsongen bör öka publikintresset då supportrarna törstar efter att få se sitt lag lira boll. Dessutom är det bra för svenska lag att få spela tävlingsmatcher tidigare på året.  Vilket bör generera en kvalitetshöjning på de inledande matcherna i serien.

Man får heller inte glömma att en europaplats ligger i potten för vinnaren. Själv tycker jag att Öster ska satsa järnet för att åtminstone försöka nå dit. Det kan låta lite väl optimistiskt men varför inte? Elfsborg, Häcken och Aik har redan nått dit tack vare fjolårets serieplacering (rätta mig gärna om jag har fel här) och bör på så vis tappa en smula i motivation. Och skulle vi göra ett bra resultat i gruppspelet så ryker även Malmö. Och över enstaka matcher så kan absolut andra storlag, med svenska mått sätt, besegras.
Att hänga kvar i Allsvenskan är förstås högsta prioritet. Men för mig spelar det ingen roll om man kommer 7a eller 12a. Bara vi är kvar. Däremot är det stor skillnad att gå till, säg, semifinal i cupen än att åka ut redan i gruppen. Här kan man också vinna värdefullt självförtroende för fortsättningen på säsongen. Vi minns ju förra året när allt bara rullade på under våren, men när resultaten inte riktigt gick vägen på hösten slutade även spelet att fungera. Där tror jag just självförtroendet spelade en stor faktor.

Så ta cupen på allvar och stötta laget även där – hemma som borta! Börja med att åka ner till Malmö imorgon. 

Vi ska åka till Milano och äta spaghetti

Annonser

2 thoughts on “Svenska Cupen 2013

  1. Midland R.

    Det tråkiga med det nya upplägget är att det näst intill är omöjligt med rejäla skrällar.
    Dock så är det bra med tidiga tävlingsmatcher tidigt på säsongen – både för lag & supportrar, precis som jovarz skriver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s