Hemmapubliken

År 2006 var senaste gången det spelades Allsvensk fotboll i Växjö. Dvs sju år sedan. Ändå, vad det verkar, är publikintresset inte det bästa. Det ryktas om att det sålts cirka 6000 biljetter till morgondagens hemmapremiär mot Helsingborg. Vi vet sedan tidigare att Växjöborna inte vet att förköpsbiljetter är att föredra, vilket gör att köerna kommer slingra sig långa utanför arenan imorgon och en publiksiffra på runt 8000 känns som en bra gissning.

Men är 8000 en bra siffra? Det är enligt mig godkänt men inte mycket mer. I den bästa av världar hade det  varit slutsålt men det fungerar inte riktigt så i den här staden där många (tyvärr) sympatiserar med storstadslagen. Att man gnäller oavbrutet på marknadsföringen tycker jag inte är hållbart i längden. Självklart har man i föreningen mycket att jobba på där, men samtidigt kan inte en själ i den här staden ha missat att det vankas allsvensk premiär i dagarna. Vi måste ställa krav på oss själva också. Tjata på våra vänner och familj och få dom att köpa biljett till matchen. Sedan när vi är där gör vi allt för att skapa en bra stämning.

Så slut upp nu Östervänner och bränn av stämbanden imorgon. Vi är i Allsvenskan för stanna, både på läkatren och på planen. Oavsett var ni befinner er på arenan får man dra sitt strå till stacken för att skapa stämning. Tillsammans med spelarna på planen ska vi göra det jobbigt för motståndarna att komma till Växjö för att ta poäng. ”Myran” är vår hemmaborg!

Imorgon smäller det. Kom laddade!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s