Leifby tror på Östers rövarband

EXKLUSIVT
Kollegorna Niva och Bank satte förmodligen kaffet i halsen när Marcus Leifby spådde Öster på en tredjeplats i den allsvenska tabellen 2013.
Gissningen finns förevigad i Aftonbladets årliga fotbollsbibel och väcker förstås frågor, men krononergaren bedyrar för Staglaberget att tipset är på riktigt.
– Ser Bojent ut att behöva rollator? Klart att slutsatsen är (någorlunda) objektiv.

Vi som följt den omåttligt populära webbserien Leifby’s Big Ten – och vi är många – har knappast kunnat undgå den ständigt återkommande referenspunkten – Älmekulla IP. Den lilla idylliska idrottsplatsen i Älmhult ställs inte sällan i partitet med någon av de stora fotbollsborgarna i England, och eventuella likheter med den småländska division 3-vallen är förstås meriterande.

Vi har ju fått följa med på dina eskapader, först i England, och nu också i resten av Europa. Vågar man hoppas på en inhemsk turné med stopp på Älmekulla och Myresjöhus Arena i framtiden?
– När vår Moskva-resa föll bort försökte jag faktiskt få gehör för att vi skulle ersätta med ett småländskt derby, antingen på Myresjöhus Arena eller i Kalmar, men vår sponsor föll inte för idén så det blev Champions League-finalen i stället. Illa, jag hade hellre sökt mina småländska rötter. Men det kommer fler säsonger, och då jävlar ska jag ”hem”.

Leifby på besök hos Kenny Paveys favoritlag – The Dens omklädningsrum har vissa likheter med Älmekulla.

Leifby på besök hos Kenny Paveys Millwall. The Dens katakomber påminner om Älmekullas.

Du har tippat Öster som trea i årets allsvenska, vilket såklart har väckt reaktioner. Är det en objektiv slutsats eller har hjärtat fått föra talan?
– Ser Patrik Bojent ut att behöva en rollator? Ja, det är klart att slutsatsen är (någorlunda) objektiv. Jag tycker att Öster har fått ihop ett skönt rövarband som kan slå alla lag i allsvenskan, två gånger om, dessutom. Det är klart att en tredjeplats vore sensationellt bra, men allsvenskan är ju så pass jämn att ett lag som slutar åtta lika gärna kan sluta fyra. Och sen tog jag i lite.

Om en sådan framgångssaga skulle besannas blir det för första gången på 20 år som Öster deltar i allsvenska toppstriden hela vägen in i slutomgångarna. Vilket såklart för oss in på kategorin bättre Österminnen.

Vilket är ditt bästa Österminne?
– Ett enkelt svar skulle ju vara Pål Lundin, kort och gott. Men jag glömmer aldrig säsongen -92 när Öster slogs för SM-guld, och borde ha vunnit allsvenskan. Andreas Bilds (var det väl?) skott som tar i hjulstaget inne i mål men aldrig döms som mål, eftersom domaren tror att bollen tar i stolpen. Vilken skandal. Samtidigt var det en fin tid, Sportspegeln gick 20.30 och målen rullades in på hjul, Älmekulla-style.

Annonser

One thought on “Leifby tror på Östers rövarband

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s