Syrianska (vilka möter vi)

Nästa klubb ut i vår nybakade serie är nästan lika nybakad som serien självt, Syrianska!

1977 tog Öster sitt första och hittills enda cupguld. Samma år anmälde Syrianska ett lag till Södertäljes Korpserie. I modern tid finns det 34912 klubbar som i en eller annan form betecknar sig som Syriansk, men Syrianska från Södertälje var först. Avancemanget till Allsvenskan har gått rekordfort. 2011 gick laget upp i Allsvenskan, och har av någon fullständigt outgrundlig anledning hängt kvar. Ett outgrundligt faktum med detta lag är att det faktiskt har växt fram i skuggan av e annan klubb, Assyriska. Assyrianer och syrianer är dödsfiende för den som inte visste. Varför är dock oklart för alla. Trots att klubben representerar ett hel folk i förskingring lyser fansen med sin frånvaro. De är fler än Kalmars säger så klart, men djäklar var dem är osynliga! Om ni inns, så rop gärna till i denna blogg. Vi vill gärna se ett livstecken.

Utåt sett heter det i alla fall att klacken heter Gefe fans. Klacken sägs ha bildats av tränarens bror eller dylikt och har enligt egen uppgift en si så där tre miljoner fans. Verkligheten säger en si så där tre fans.

Arenan, eller för att vara helt ärliga, idrottsplatsen, heter Södertälje Fotbollsarena men går under det mer passande namnet Jallavallen. Arenan är fullständigt värdelös, och ni bortafans som besöker den borde få betalt för att gå in, snarare än att betala. En skamfläck för svensk fotboll trots alla renoveringar.

Syrianska brukar som sagt alltid hänga på gärsgård, men har som alltid bra spelare i leden som vet hur man krigar kvar en klubb även om kvalitén saknas. Bland dessa återfinns Chanko, Jawo, Touma, österbekantingen Obie Etie (Obi Won Kenobi), Suleyman Sleyman och min personlga favorit Dinko Felic (starkare än berg.) Så, hur kommer det då gå på konstgräset i Stokholmsförorten Södertälje? Allt annat än seger är ju naturligtvis en gigantisk sorg för alla Österfans och förhoppningsvis inget vi behöver uppleva. Mitt tips är 1-3 till Öster. Målet från gästerna görs av ingen annan än Dinko Felic, han är ett monster.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s