Nio omgångar räckte för Thomsson

Nio allsvenska omgångar. Det var allt Andreas Thomsson behövde för att tangera Östers klubbrekord i konsekutiva allsvenska förluster. Vi snackar alltså om fem raka matcher med noll poäng i bagaget.
2003 och 2006 inträffade det också, men skillnaden den här gången tycks vara att det får ske helt öppet – utan att någon ifrågasätter varken tränaren eller situationen som klubben befinner sig i.
Ingen får säga kris. Ingen får redan i maj klaga på det som utspelar sig rakt framför näsan på oss. Vi förväntas blint titta på hur marken kommer närmare, men inte dra i snöret som utlöser fallskärmen.

Sammanbiten Thomsson. Nu är det dags att ta ansvar.

Sammanbiten Thomsson. Nu är det dags att ta ansvar.
Foto: bilderna.it

Staglaberget har varit en av få rödblåa röster som vågat ta ställning och öppet kritisera Andreas Thomssons ledarskap de senaste veckorna. När andra sitter tysta och likgiltiga har vi utkrävt ansvar och förklaring. Det gör vi fortsatt, av kärlek och omsorg för vår förening.

Tränare Thomsson har genomgående varit konsekvent med att lyfta fram alla tillfälligheter och olyckliga omständigheter som spjärnat Öster emot – och lett till förlust på förlust. Under tiden skördar Roar Hansens HIF chockerande stora framgångar med målkalas och överkörningar i match efter match. Är det så att Andreas Thomsson helt enkelt inte kan fylla skorna efter den korpulente skåningen?

Mot AIK kom de så ärketypiska motgångarna som ett brev på posten. Billiga mål i baken, straffmiss, stenhård ribbträff och ett par brända jättelägen. Kryddat med ett formidabelt spelövertag, huvudsakligen i första halvlek.
Öster borde förstås ha vunnit, eller åtminstone fått med sig en poäng. Om det är nog alla som såg matchen överens. Istället blev det den sjätte raka förlusten (cupen inräknad) och imorgon kommer det stå att läsa i Smålandsposten om hur synd det var och hur nära man trots allt kom en kvittering.

En förlust igen på torsdag skulle inte bara understryka Östers urusla form, det skulle också markera klubbens genom alla tider sämsta svit i allsvenskan. Och det skulle i sådant fall ske i Kalmar.
Ett vidrigare manuskript är svårt att skriva.
————————————————————————————-
Diskutera gärna Östers kris i kommentarsfältet – ja, för nu talar vi om en kris alldeles oavsett vad det kommer heta från officiellt håll. Staglaberget befinner sig i verkligheten och vill veta vad du som Österssupporter tycker och tänker.
Vad bör göras?

Annonser

6 thoughts on “Nio omgångar räckte för Thomsson

 1. Johan

  1. Det har gått 9 omgångar. 2. Statistiskt argument biter inte på mig i detta fallet.

  Just nu bör ingenting göras än att krossa Kalmar och sedan plocka ytterliggare poäng. Dagens spel var en produkt av ett liknande spel vi såg förra året. Värre är det när det ser ut som senast – flera omgångar i rad (med sådana laguttaggningar dessutom). Att Roar gör det bra i HIF är en annan grej – skulle det gått lika bra för honom i Öster som nykomling? Är inte helt säker. Istället kan man fråga sig hur bra Kuno har värvat och utvecklat truppen till allsvensk. Både Robledo och Elvy är delvis besvikelser i mina ögon.

 2. Magnus Enehag

  Måste finnas fler rödblå spelare i anfall när inläggen kommer.
  Rödblå skåning !!!

 3. Pontus

  Väl skrivet. Jag tror helt enkelt inte att österledningen vågar erkänna för sig själva att dom gjorde ett av dom största misstagen i klubbens historia när man inte förlängde med roar redan förra sommaren innan hif började dra i honom.
  Genom att sparka thomsson skulle detta misstaget bli alldeles för uppenbart så jag tror tyvärr att han sitter kvar om inte säsongen ut så iaf länge nog att hinna göra den här säsong till en lång och plågsam resa tillbaka till superettan.

 4. Klas L

  Jag är inte heller säker på att Roar skulle lyckas med Öster i år bara för att han gjorde det i fjol. Men den mannen har onekligen någon otrolig förmåga att kräma ur max ur ett lag. Precis det gör han också med HIF nu. Inget lag spelar så bra i sina bästa stunder just nu som Helsingborg, enligt mig.
  Även om lösningen inte är att AT ska gå så kräver jag större kontinuitet och bättre och mer rakryggad kontakt med media. Våga kalla ett misslyckande för misslyckande, våga satsa framåt!

 5. Bissan

  Känns väldigt fel att efter AIK-matchen kräva Thomssons avgång. Denna match påvisade ju istället att Öster har ett eget spel, att Öster kan föra matcher, att Öster kan skapa målchanser och göra mål och dessutom att försvarsspelet för första gången i år inte såg alldeles vilset och förvirrat ut. Att AIK sen får in två drömmål/turmål och ett efter ett mycket vackert anfall kan man inte klandra Thomsson för.

  Efter Åtvid-matchen kunde jag också ifrågasätta hur väl Thomsson lyckats med laget, detta då Öster då totalt saknade ett eget spel. Men efter senaste matchen har vi istället väldigt mycket positivt att bygga vidare kring. Börja inte sparka tränare på samma sätt som vi gjort under slutet av 90-talet och inledningen av 2000-talet. Låt oss istället visa att vi alltid, till 100 %, står bakom Östers IF!

 6. Klas L (One Eyed Jack)

  Staglaberget har inte krävt Thomssons avgång tidigare. Jag gjorde det inte heller i texten härovan. Viktigt att poängtera.
  MEN. Det måste få höjas kritisa röster. Jag tycker inte heller att vi ska begå samma misstag som vi gjort förut — tro att vi ska avskeda oss ur en kris. Men vi måste våga prata öppet om våra misslyckanden. Det var inte bara mot Åtvid som vi havererade. Det var precis lika uselt mot HBK. När man börjar skönja ett sådant mönster känns det som att den första som säger något omedelbart ska slås ner likt en pinata på ett mexikanskt födelsedagskalas.
  MEN nr 2. Jag håller också med om att Thomsson just efter AIK-matchen inte ska bära något hundhuvud. Han gjorde kloka uttagningar och ingen annan formation hade förmodligen gjort det bättre, tyvärr.
  Dock är det så att vi går mot ett katastrofalt bottenrekord i allsvenskan, det är trots allt värt några rader…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s