IFK Göteborg (Vilka möter vi?)

Så var det dags igen. För andra gången i år gästar Kamratföreningen Änglarna MHA. I Cupen blev det en riktigt käftsmäll, dags för Di röe Djävlarna att utkräva revansch och bryta den rekordlånga förlustsviten?

Som de flesta av er vet så är det en nyligen korad cupmästare som kommer på besök. (Vilket gör oss till bronsmedaljörer va?) Förutom detta är klubben mesta mästare med 18 guld, nybliven etta i Allsvenskans maratontabell, har ytterligare fem cupguld sedan tidigare samt två UEFA-cuptitlar. För tillfället ligger Blåvitt på andraplats i tabellen. Kort och gott, det är Sveriges största klubb.

Sosseföreningen grundades 1904 på stadsdelen Annedal i Göteborg. Inspirationen till grundandet ska tydligen ha kommit från Peking som man helt sonika lånade namn och färger från. IFK föddes i skuggan av den tidens stora gigant inom svensk fotboll, Örgryte Idrottssällskap. Men första SM-guldet kom redan 1908 och trillade sedan in i en jämn följd fram till 70-talet. Efter SM-guldet 1969 lyckades nämligen göteborgarna med den historiska bedriften att åka ur som regerande mästare. Sedan 1977 har IFK Göteborg spelat samtliga säsonger av Allsvenskan. 1982 och 1987 tog man svensk klubblagsfotbolls två enda europatitlar hittills. 90-talet inleddes med framgångar i Champions League och ytterligare en handfull SM-guld. Decenniet avslutades däremot inte lika positivt. 2000-talet har inbringat ett SM-guld och två cupguld till IFK, vilket får anses vara ett ganska svagt årtionde.

(Citat från genomsnittligt IFK-fan på tåget hem i helgen.) "Visst, ett cupguld är ju ett cupguld, men vad är det mot att fånga en riktig gädda..eller kasta en bengal."

(Citat från genomsnittligt IFK-fan på tåget hem i helgen.) ”Visst, ett cupguld är ju ett cupguld, men vad är det mot att fånga en riktig gädda..eller kasta en bengal.”

Så till fansen från Sveriges framstjärt. Supporterföreningen Änglarna är deras namn. Den allmänna bilden av denna grupp är att den består av ett gäng ”goa gubbar”. Själv skulle jag på malmströmskt manér utse dem till landets mest ”mentala klack”. Eller kan det vara så att ”Kamratvallen” tar fram det sämsta ur de blåvita paket? Efter att ha kastat stolar på barnfamiljer i matchen mot Gnaget och nu det senaste cupfinalsdebaclet så har de i alla fall förtjänat epitetet. Vi får hoppas att inte någon av killarna i Wisemen har en så imponerande kastarm att de kan lobba upp en bengal på Södra Stå.

Göteborg ber om ursäkt för värvningen av Hjalmar Jonsson.

Göteborg ber om ursäkt för värvningen av Hjalmar Jonsson.

Man kan tyvärr konstatera att det ser oförskämt bra ut för IFK Göteborg i år. Man har en solid trupp, man har hittat tillbaka till det historiskt tråkiga men vägvinnande spelet. Det vill säga helplanspress och slå om blixtsnabbt på kontringar. Hoppas våra mittbackar har insett att Tobias Hysén gillar att löpa i djupled. Laget spelar i vanliga fall sina hemmamatcher på nya gamla eller? De spelar på det Ullevi som ser lite mindre ut som Moskvas Olympiastadion.

Slut upp på läktaren nu på fredag på samma fina sätt som ni gjorde vid Brofästet. Nu behöver killarna vårt stöd mer än någonsin. Nu har vi lipat färdigt över historiska förlustsviter och svidande derbyförluster. Skänk bara kärlek till grabbarna på fredag så kanske vi kan ingjuta den energi de behöver för att vända på det här. Glöm inte att Östergatan har öppet all night long efter matchen så vid eventuell seger vet ni vart fyllan ska inmundigas. Och för alla snåla växjöbor och medgångssupportrar där ute, löser ni biljett på fredag får ni även en biljett till Diggello i Ronneby, Wihoo! Alla till MHA!

Annonser

6 thoughts on “IFK Göteborg (Vilka möter vi?)

  1. Midland R.

    Förväntningarna är i botten. Blir en förlust med sisådär 3-0. Tyvärr!
    IFK:arna haft det tveklöst bästa bortaföljet på Myran, och det lär bli en tuff nöt att knäcka för EF. Men vi är Öster – vi har gjort det förut och kommer göra det igen!

  2. Midland R.

    >Jumperflickan; ang klacken. Insatsen i cupmatchen var klart det bästa jag sett en bortaklack prestera på Myran. Gårdagen för Er hamnar mittemellan Häcken och IFK Värnamo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s