Hittepå-derby

Så var det dags för match som av inavlade, minkfarmande sillastrypare kallas ”derby”. Även om matchen inte uppfyller ett enda krav för att kunna betraktas som derby så har listerlänningarna tagit till vana att hetsa inför denna match. Idag sägs det att det kan komma fyra bussar till MHA med blekingebor. Hela klanen Sjöfors lär alltså infinna sig, eller om du så vill, hela Listerlandet kommer vara på plats. Men visst, i avsaknad av en rival och rätt antal fingrar får man förlåta villfarelsen om att det är derby som kommer spelas idag. Nog om detta.

MAIF_logo

Mjällby Allmänna Idrottsförening såg dagens ljus 1939 i den lilla byn Hällevik. Sedan dess har det inte hänt så mycket. Man spelar sina matcher på en fornlämning som kallas Strandvallen. Besökarna är semesterfirare som gått vilse på vägen till minigolfen eller (ursäkta att jag är tjatig) inavlade, minkfarmande sillastrypare. Någon gång i bland har man gästspelat i Allsvenskan men har allt som oftast tillbringat säsongerna i mer frugala seriesammanhang.

Men i år började det bra, riktigt bra. Världen häpnade, Ingmar Stenmark  stod stilla, pressar stoppades. Det utblottade och utdömda klubben Mjällby låg i topp! Men säg den lycka som varar. Lagets primitiva sparkaspring-fotboll och brist på kvalité lyste igenom. Återstår att se om det är Öster eller Mjällby som lämnar planen som Allsvenskans mest formsvaga lag efter eftermiddagens drabbning. Men en sak är säker, det är fan inget derby!

Bild från mjällbysupportrarnas ramsstuga.

Bild från mjällbysupportrarnas ramsstuga.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s