Hästplanen (eller ”man vet inte om man ska skratta eller gråta”)

En bomb har slagit ned i nyhetsvärlden i dag. Då Östers spel och resultat på sistone varit milt sagt svagt har Växjö kommun beslutat att ta saken i egna händer. Enligt fullmäktige är spelarmaterialet inte tillräckligt spetsigt och därför måste truppen byggas om. Inför den viktiga matchen borta mot BK Häcken har det därför beslutats att ett gäng noga scoutade hästar ska få chansen att visa vad de går för. Under veckan ska de drillas hårt på Östers träningsplan för att förhoppningsvis kunna förstärka laget redan till helgens batalj.

– Vi har samlat ihop ett bra gäng av intressanta hingstar. Med det här härliga initiativet tror jag att kommunen har gett Öster de möjligheter som krävs för att laget ska vara allsvenskt även nästa säsong, säger kommunstyrelsens ordförande Bo Frank.

Bo Frank är som vanligt utrustad med Öster-pannband.

Bo Frank är som vanligt utrustad med Öster-pannband.

Enda partiet som hade invändningar mot beslutet var Sverigedemokraterna då man inte vill se för mycket araber i laget. Trots en nästintill enig kommunfullmäktige så har dock inte planen mötts av överdriven entusiasm från klubben. Röster har höjts för att hästar inte skulle ha de genetiska förutsättningarna för att bli elitfotbollsspelare. Detta argument tar dock Bo Frank starkt avstånd från.

Speeden på kantspelet kommer förbättras enligt kommunen.

Speeden på kantspelet kommer förbättras enligt kommunen.

– De är en konservativ och förlegad syn på fotboll som Öster uttrycker när de säger sådana saker. De låter precis som tölparna som kritiserar damfotboll. Hästar har lika stora förutsättningar att bli duktiga fotbollspelare som vem som helst. Detta är bra för klubben och kommer hjälpa till att sätta Växjö på kartan.

—————————————————————–

Denna satiriska nonsensartikel är tyvärr inte långt från verkligheten. I en tid när Öster behöver all hjälp de kan få berövas man sin träningsplan. Detta för att HÄSTAR ska tävla där! Dessutom har kommunen lovat att hästarna inte ska göra någon åverkan på planen. Har de sett en häst någon gång? Uppenbarligen inte. För att citera Kuno, ”man vet inte om man ska skratta eller gråta.”

Annonser

1 thought on “Hästplanen (eller ”man vet inte om man ska skratta eller gråta”)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s