Det förbjudna i att tala om en bra magkänsla

blosers2014
KRÖNIKA

Ta en Öster-supporter och ge henne en bra magkänsla.
Ge sedan dessa två ingridienser några månader på sig att koka ihop.
Utvärdera.
Sällan har det det slutat lyckligt.

Kombinationen framtidshopp och förtrogenhet till vårt rödblåa sorgebarn bildar förstås en utomordentligt giftig cocktail. Det begriper vem som helst. Inte minst vi som hållt på föreningen i år efter år, decennium efter decennium. Vi vet också att den första som uttalar sig optimistiskt om en ny spelare, tränare, ordförande eller sportchef också är den förste att stå med brallan nere när det i vanlig ordning skiter sig.
Så.
Därför är det naturligtvis som att svära i en fullsatt Lammhultsk frikyrka när man på kvällen den sista januari redan talar om en bra magkänsla kring den nye tränaren Roberth Björknesjö.
Det skulle vara en jinx som får de mest hårdnackade vetenskapsmännen att frukta för voodoo-dockor och astrologiska spådomar.
Stephen Hawking skulle fördöma den här texten.

Ger en bra magkänsla. Eller?

Ger en bra magkänsla. Eller?

Men to hell with it. Nådens år 2014 är framför oss och redan imorgon väntar det första egentliga eldprovet för stockholmaren som i fjol utsågs till årets ledare av de svenska elitdomarna.
Eller eldprov och eldprov. Vi ska ta det för vad det är: Sveriges två kanske främsta ”beautiful loser”-klubbar drabbar samman i en träningsmatch som är bortglömd om två veckor.
Öster tar emot Hammarby.
Bajen Fans med filialer väntas invadera Växjö och Tipshallen under morgondagen och det är förstås välkommet. Den envetna grönvita supportermaskinen förtjänar all respekt i ett land där medgångssupportrar fortfarande är mer regel än undantag. De arrangerade resorna ner från Stockholm är direkt beundransvärda.

Så med detta sagt – sätt bollen i rullning. Och Björknesjö: om tvivlens kval infinner sig under försäsongen och du undrar vad du egentligen gett dig in på tänk bara: sämre än Thomsson kan jag aldrig bli.

Kanske är livet för kort för att inte njuta av bra magkänslor. Även om de blir frånryckta redan nästa dag. Forza Rödblått!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s