Intervju med Union Dacke

Staglabergets redaktion är för en positiv läktarkultur. Därför kände vi att det är dags att höra hur det går för de som sköter tifoverksamheten på södra stå.

Union Dacke,
Beskriv er själva och er verksamhet lite kort!
Vi är ett gäng Växjögrabbar som har följt Östers IF i vått och torrt sedan välling-tiden. Under 2013 bestämde vi oss för att någon måste ta tag i läktarkulturen kring föreningen. Det fanns många som både kunde och ville mycket men oftast så stannade allt vid just bara tankar och idéer. Nu är det mer strukturerat.

Vi undrar över ert namn, vad är historian bakom det?
”Dacke” kommer från Nils Dacke som var en Smålandspatriot precis som vi är. ”Union” står för sammanslagning av olika falanger.

Att ni jobbar för en positiv läktarkultur i Växjö tror jag ingen har missat, hur många är ni som arbetar med detta och har ni något mål om hur många ni skulle vilja vara om säg sådär, 2 år?
Vi kan säga såhär; vi bestämmer själva om hur många och hur stora vi vill bli. Det viktiga är att personen som kommer in i gruppen brinner lika mycket för föreningen som vi gör.

Föregående år i Allsvenskan fick vi se en del tifon. Hur går planerna inför denna säsong, blir det några speciella tifon eller blir det lite utspritt?
Arbetet inför 2014 är redan i full gång. Det blir svårare att både planera och utföra tifon i Superettan än i Allsvenskan i och med att det är svårt att gissa hur många supportrar som finns på de olika sektionerna. Men två större tifon är redan inplanerade.

Anser ni er själva som en helt fristående grupp eller har ni några band knutna till East Front?
East Front är vår moder. Alla medlemmar i Union Dacke är medlemmar i East Front. Vårt mål är att vara så pass självständiga som möjligt och att vi en dag kan stå helt på egna ben. Dock så är vi väldigt tacksamma för all sorts hjälp vi får av East Front. Hur man än vänder och vrider på det så är det positivt för båda parter.

Slutligen,
Hur gör man för att hjälpa er rent ekonomiskt? Vart skänker man pengarna?
På matchdagar har vi alltid en Tifohink som det går bra att skänka pengar i. Annars så sätter man in pengar på PG 6202414-6 och märker insättningen med Tifo.

Stort lycka till under 2014 och väl mött på södra stå!
Tack!

Uniondacke

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s