Låt inte våldet vinna

Vi är alla bedrövade och nedstämda över gårdagens händelse i Helsingborg. Någon har förlorat sin pappa, sin älskade, sin son. Allt är så oerhört tragiskt. Så onödigt. Ord räcker inte till.

 

Fotboll ska vara fest, stämning och adrenalin. Fotboll ska inte vara så här.

 

Men ändå sker detta. Varför? Vems är felet?!

 

För att svara på den frågan vill vi citera Erik Nivas mycket kloka ord:

 

”Det här är inte en tid att slå ifrån sig, utan det här är istället en tid att visa upp all den där sammanhållande solidariteten som är idrottens själva kärna.”
Det är allas ansvar att se till så att detta inte händer igen. Vi måste alla bli tydligare, kunnigare och mer konsekventa i vår kamp mot våldet. Och med alla menar via A-L-L-A , alla från den våldsglorifierande supportern i vita skor och Stone Island tröja till politikern som inte kan skilja mellan supportar och våldsverkare. Alla. Tydligare, kunnigare mer konsekventa.

 

Idag går våra tankar går till den avlidnes familj och vänner. I morgon är vi med och skapar en bättre fotboll, helt fri från våld.

 

Är du med?

 

/Staglaberget

 

För att visa sympati med den drabbades familj och vänner, samt Djurgårdens supportar la Staglaberget i dag en Österhalsduk på platsen för dådet i Helsingborg

För att visa sympati med den drabbades familj och vänner, samt Djurgårdens supportar la Staglaberget i dag en Österhalsduk på platsen för dådet i Helsingborg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s